המשטרה והשב"כ עצרו שני אזרחים תושבי הגליל שתכננו פעילות ביטחונית בשטח ישראל

בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי והיחידה ללוחמה בפשיעה במרחב עמקים של משטרת מחוז צפון, נעצרו לחקירה במהלך חודש מרץ 2025, נור שבאט, תושב הכפר נחף שבגליל ואמיר כיואן תושב הכפר דיר אל-אסד הסמוך לו. במסגרת החקירה במשטרה ובשב״כ עלה כי נור עמד בקשר עם פעיל טרור בכיר בגדודי טול כרם, זאת במטרה להצטרף וליטול חלק בפעילות טרור במקביל לניסיונות להצטרף לפעילות גדודים נוספים באזור יהודה ושומרון. במסגרת זו, פנה לאמיר אשר הסיע אותו על מנת לסייע לו להוציא לפעול את תוכניתו.
עוד נחשף במסגרת החקירה כי במהלך ביקוריהם של נור ואמיר בהר הבית במהלך חודש הרמדאן בשנה שעברה (2024), פנה נור לאמיר במספר הזדמנויות, בניסיון לשכנע אותו לבצע פיגוע דקירה נגד כוחות הביטחון בהר הבית. בתום החקירה, יוגש היום כתב אישום כנגדם על ידי פרקליטות מחוז חיפה (פלילי), לבית המשפט המחוזי בחיפה , במסגרתו יוחסו לשניים שורה של עבירות ביטחוניות.
"שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל רואים בחומרה רבה כל מעורבות של אזרחי ישראל בפעילות המסכנת את ביטחון המדינה ואזרחיה, וימשיכו לפעול לסיכול פעילות טרור ומיצוי הדין עם המעורבים בה".
נזכיר כי אתמול פרסמה הפרקליטות כי הוגשו כתבי אישום נגד שישה תושבי הצפון – הם נאשמים בהעברת מיליוני שקלים במזומן באופן חשאי מישראל לצרכי טרור ביהודה ושומרון, בהנחיית פעיל חמאס בטורקיה.
מפרטי האירוע עולה כי השישה ניהלו בין נובמבר 2024 למרץ 2025 אופרציית העברות כספים במזומן נרחבת וחשאית ליהודה ושומרון, בהנחיית פעיל חמאס בטורקיה. סך הכל העבירו הנאשמים למעלה מ-3.5 מיליון שקלים ב-16 העברות שונות, אשר נעו בין 87,000 שקלים ל-400,000 שקלים. ההעברות בוצעו בהנחיית פעיל חמאס בטורקיה, וג'די סעאדי, תושב ג'נין ואסיר ביטחוני לשעבר, אשר העתיק את מגוריו לטורקיה ב-2016 ושם החל לפעול עבור ארגון טרור החמאס, הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני וכוח קודס של משמרות המהפכה האיראניים בביצוע העברות סכומי כסף משמעותיים לטובת גיוס תשתיות טרור צבאיות ביהודה ושומרון.
הנאשמים פאדי עראבי (תושב עראבה), מוחמד הציץ ואדהם דולאני (תושבי עכו), וילאם וסאמי עודה חנא (תושבי נוף הגליל) וסוהיל בשיר (תושב סח'נין) הועמדו לדין בגין ריבוי עבירות של איסור פעולה ברכוש טרור לפי חוק המאבק בטרור, וארבעה מהם מואשמים בביצוע עבירה של מגע עם סוכן חוץ מארגון מחבלים.
בכתב האישום מתואר כיצד במסגרת מאמציהם להעביר את הכספים ליהודה ושומרון פעלו הנאשמים בדרכים מתוחכמות וחשאיות, תוך שימוש של חלקם בטלפונים מבצעיים, שמירה על מידור, החלפת שליחים ושימוש ב"נקודות משלש" לצרכי העברת הכספים. בכתב האישום אף פורט כי לפחות בשני מקרים הגיעו מאות אלפי שקלים במזומן לחוליות צבאיות אשר עסקו בהוצאת פיגועי טרור כנגד מטרות ישראל.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לעצור את ששת הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם, תוך התייחסות למסוכנות הגבוהה הנשקפת מהם. בבקשת המעצר ציינה מחלקת הסייבר, כי "מעשיהם של הנאשמים מצביעים על מסוכנות חמורה, ישירה ומתמשכת לביטחון המדינה. מדובר בפעילות ממושכת, שיטתית ומתוחכמת של העברת כספים בסכומים של מיליוני שקלים לגורמים המזוהים עם ארגון הטרור חמאס, אשר חלקם משמשים בפועל כחברי חוליות צבאיות הפועלות להוציא לפועל פיגועים בישראל. הנאשמים ביצעו את המעשים במהלך מלחמת "חרבות ברזל " כשחלקם באים במגע עם סוכני חוץ".
התיק נחקר בשיתוף פעולה בין שירות הביטחון הכללי ושל יחידת הסייבר הארצית בלהב 433.