הפריקסה של תמר

1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
1.5 כפות מלח
1 ביצה
2 כפות שמרים
2.5 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן

מערבבים טוב את המצרכים מלבד המים והשמן. אחר כך יש להוסיף שתי כוסות וחצי של מים פושרים, ללוש היטב ולבסוף להוסיף רבע כוס שמן , ללוש טוב טוב ולתת לתפוח. תפיחה של חצי שעה בערך , ללוש שוב פעם ולתת עוד תפיחה של רבע שעה .

לאחר מכן יש לקרוץ 20 כדורים בערך ולעשות מהם לחמניות , להניח אותן בתבנית להתפחה של 10 דקות בערך .
לקחת כל לחמנייה בזהירות ולטגן בשמן , (לא רותח ) שמן חמים , שהלהבה תהיה בינונית , שהלחמניות תיטגנה לאט עד הזהבה.