כמעט 30 אלף דונמים של שטחי יערות נשרפו בצפון
יגאל מויאל, מנהל מחלקת יער במרחב צפון בקק״ל סיפר לירין דורון על סדרי הגודל המפתיעים: "אנחנו יודעים שיש בידנו את הכלים כדי להתמודד עם אירועי קיצון, אבל הפעם אנחנו מדברים על סדרי גודל אחרים שהם הרבה יותר משמעותיים, העוצמה והתדירות היו לאין שיעור הרבה יותר גדולות".
"אנחנו רואים בכל מצב קטסטרופה כזו גם הזדמנות. שם המשחק הוא להתייחס לאותו תא שטח שנשרף בראייה הרבה יותר אקולוגית, אנחנו רוצים להתחיל לייצר יערות שיהיו בריאים וחסונים לאורך זמן וידעו להתמודד עם שריפות, לכשנתקל במצב של שריפה באותם סדרי גודל של המלחמה מידת הפגיעה תהיה פחותה הרבה יותר, רוב היערות שנשרפו הם יערות מחטניים, שנטעו החל משנות החמישים כחלק מעבודות הדחק באזורים האלו או לחילופין נטעו לאחר מכן בשנות ה60-70, כי זה מה שידעו, מי שתכנן את היערות היו אנשים שהגיעו מאירופה. היום מתוך הסתכלות אקולוגית שהנטיעה של אותם עצים מחטניים אינה נכונה. היום המינים שאותם אנחנו בוחרים הם מיני חורף, רחבי עלים, המרווחים בין העצים יהיו שונים".
עוד סיפר: "היום תפוקת עץ הוא לא פרמטר שלוקחים בחשבון. היום הרעיון הוא ראייה ירוקה בלבד. לאפשר לאנשים להגיע ולהרגיש טבע".
"אחרי שריפה אנחנו מרגישים התחדשות טבעית של יער. זו תופעה שכל פעם מפתיעה אותנו מחדש, כמה הטבע חזק, כמה הוא יודע לשקם את עצמו, תן לו את הזמן תהיה סבלני איתו. אנחנו בתפישה שלנו מעודדים התחדשות טבעית וההתערבות של האדם היא לצד ההתחדשות הטבעית".

צילום: דוברות קק"ל