12:00
מתכון לבקלאווה
מחממים תנור ל-180 מעלות
2 חבילות בצק עלים של מעדנות
תערובת של 200 גרם אגוזים גרוסים
150 גרם פיסטוקים גרוסים
2 כוסות סוכר לבן או חום,
כפית גדושה קינמון.
חמאה ממוסת
כוס סוכר עם כוס מים ומיץ לימון
מבשלים כ-15 דקות.
אופן ההכנה:
פורסים עלה בצק ופותחים אותו מעט לרוחב ולאורך מורחים חמאה וחוצים ל-2 מפזרים מעל חלק מתערובת האגוזים מעל מניחים את החצי השני כך ממשכים עם הבצק הבא.
חותכים לסימון ושופכים מעל כוס שמן (חד פעמית קרה)
ואופים עד להשחמה קלה
שופכים מעל את מי הסוכר.
אפשר להוסיף למים גם מי מזר לפי הטעם
בתאבון