מתכון לחצילים וגמבות של תמר

חצילים

לחתוך לפרוסות שניים או שלושה חצילים בינוניים , להשרות בקערת מים למשך 10 דקות בערך (על שלא יספגו שמן בטיגון)

לטגן אותם ולטגן גם מגוון של גמבות (שיהיה סלט ססגוני חחח) חצי גמבה מכל מיני צבעים

לחתוך את הגמבות

לשים בקערית עם החצילים המטוגנים, להוסיף 10 שיני שום טריים טחונים, שתי כפות הריסה (העריסה שלי חריפה, זה נותן מן עקצוץ חריפות וזה טעים) ארבע כפות מיץ לימון טרי, שלוש כפות חומץ, מלח, מעט כמון

כוסברה ירוקה טרייה וטחונה

לערבב את הכל ולשים בצינצנת

הסלט הזה יכול להישאר שבועיים ויותרת בגלל החומץ

סלט גמבות

לחתוך גמבות (כמה שרוצים) לרצועות, לטגן אותן בשמן עמוק

להכניס לקערה

ולהוסיף שום טרי כתוש

מיץ לימון טרי

3 כפות חומץ

מלח וכוסברה טרייה וקצוצה דק

לערבב הכל ביחד

זה יכול גם להישאר שבועיים במקרר