"עוגת הר געש" של פולינה
המצרכים לתבנית Ø22 – Ø24 ס"מ
לקרם המבושל:
500 מ"ל חלב
1 ביצה
100 גר' סוכר
10 גר' סוכר וניל = 1 שקית
60 גר' קורנפלור
50 גר' חמאה
לעוגה:
300 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קקאו
4 ביצים XL
120 גר' סוכר
5 גר' סוכר וניל = ½ שקית סוכר וניל
150 מ"ל חלב
75 מ"ל שמן
לזילוף על העוגה:
1 כף אבקת סוכר
2 כפות שמנת חמוצה
גנש שוקולד לזילוף על העוגה:
50 גר' שוקולד מריר
2 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנת הקרם:
מחממים את החלב בסיר עד כדי רתיחה. לתוך קערה שוברים את הביצה, מוסיפים סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב במתרפה או במזלג. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים תוך הקפדה שלא יוצרו גושישים של קורנפלור והתערובת תהייה חלקה. מוסיפים מצקת אחד של החלב הרותח ומערבבים מהר, מוסיפים עוד מצקת חלב ושוב מערבבים. בכך השוונו את הטמפרטורות של החלב והתערובת קורנפלור. מוזגים את תוכן הקערה לסיר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד על אש בינונית. תוך מספר דקות הקרם מסמיך. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה נבלעת לגמרי בקרם. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים אותו בניילון נצמד (מדביקים את הניילון לפני הקרם, כדי שלא יוצר קרום על פני הקרם בזמן שהוא מתקרר). לפני שמכינים את תערובת העוג, מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים ומקמחים את התחתית והדפנות של התבנית המרופדת.
מכינים את תערובת העוגה: מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ושמים בצד. לקערה נוספת שוברים את הביצים, מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל ומקציפים או ידנית במתרפה או במיקסר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהשמן נבלע כולו, מוסיפים את החלב ומערבבים שוב. מוסיפים את תערובת הקמח אבל לא בבת אחת ומערבבים את הכל יחד. צריך לשים לב שלא לערבב יותר מידי, כדי שהעוגה תאפה אוורירית וספוגית, כי ערבוב יתר יגרום לכך שהעוגה תהייה קשה ולא ספוגית.
מוזגים את תערובת העוגה לתבנית ומישרים. לתוך מרכזה של התערובת מוזגים את הקרם (ולא משנה אם הוא לא התקרר עדיין).
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 180° במשך 40-45 דקות ובודקים אם העוגה מוכנה בנעיצת שיפוד לתוך העוגה (לא לקרם). השיפוד צריך להיות ללא פרורים. מוצאים את העוגה מהתנור ומקררים (תחילה הקרם יבעבעה באמת כמו הר געש מפני שיש בו חמאה אבל כשהוא יתקרר יבצר במרכז העוגה מין לוע של הר געש ).
מכינים את ציפוי העוגה. מערבבים את אבקת הסוכר ואת השמנת ומעבירים לשקית זילוף קטנה או מכינים קונוס זילוף מנייר אפייה. מזלפים על העוגה את קרם השמנת בצורת פסים. מכינים גנש שוקולד: ממיסים את השוקולד עם שמנת מתוקה ומעבירים גם לשקית זילוף. מזלפים פסים של שוקולד על העוגה