06:00
עוגת תפוחים וקצפת לראש השנה של אסתר דגן
המתכון של אסתר דגן לעוגת תפוחים וקצפת לראש השנה
בצק פריך:
- 1 כוס קמח (כוס מידה)
- 50 גר' סוכר
- 100 גר' חמאה מומסת חלקית
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה ריבה, 1 כף מים חמים – (מערבבים בכלי נפרד)
מילוי:
- 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות (כ 10 תפוחים)
- 70 גר' סוכר כולל 1 שקית סוכר וניל
- 2 לימונים
קצפת:
- שני מיכלים שמנת מתוקה 250 גר' כל אחד
- 70 גר' סוכר
- 25 גר' אינסטנט פודינג וניל
הכנה
הבצק: (אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר או בפריזר, בכלי סגור)
- מערבבים קמח+סוכר
- מערבבים בקערה בינונית חמאה מומסת + ביצה
- מעבירים את תערובת הקמח והסוכר לקערת החמאה והביצה
- מערבבים חזק עד להיווצרות בצק רך
- סוגרים בניילון נצמד, ומכניסים לחצי שעה למקרר
- מכינים תבנית + נייר אפיה גזור לתחתית
- מורחים מעט שמן על הנייר
- מוציאים את הבצק מהמקרר
- לשים ביד לעיגול בגודל רצפת התבנית, ומניחים בתבנית כך שיכסה את כל התבנית
- מכניסים לתנור או טוסטר אובן מחומם 180 מעלות
- במדף הכי נמוך, עד שהבצק זהוב. מוציאים
- כאשר מתקרר מעט, מוציאים בזהירות את נייר האפייה,
- לא נורא אם הבצק מתפורר מעט בתבנית
- מערבבים את הריבה עם המים הפושרים, ומורחים על הבצק האפוי
- (הריבה גורמת לבצק ל "היסגר", כך שהתפוחים המבושלים לא ירטיבו אותו והוא ישאר פריך)
בישול התפוחים:
- מקלפים את התפוחים ומשרים בכלי עם מים + 1 לימון סחוט כדי שלא ישחירו
- מחלקים כל תפוח ל 8 פלחים (בעזרת מכשיר או ידני)
- חותכים כל פלח ל 3-4 קוביות
- מכניסים לסיר על אש קטנה (ללא מים, התפוחים מפרישים נוזלים)
- מוסיפים סוכר ו1 לימון סחוט ומערבבים מידי פעם
- לוקח בערך כשעה עד שהתפוחים מתרככים
- כעבור שעה, התפוחים כמעט כולם נעשים רכים.
- חלק מהתפוחים קצת קשים וזה בסדר
- (נוצרת עיסה שאפשר לנגוס ממנה, ולא מחית תפוחים)
- מכבים אש ונותנים לתפוחים להתקרר
קצפת:
- מקציפים שמנת מתוקה
- מערבבים סוכר ואינסטנט פודינג ומוסיפים לשמנת לאט
- מקציפים עד לקבלת קצפת מוצקה
הרכבת העוגה:
- מעבירים את תערובת התפוחים שהתקררה, אל הבצק
- (אם יש יותר מדי נוזלים, אז מסננים קודם)
- מורחים מעל את הקצפת,
- שומרים במקרר עד להגשה
בתיאבון