שר הביטחון התייחס לנושא החזרת הסיוע ההומניטרי לרצועה וספג ביקורת בין השאר ממשפחת אהל

זמן קצר לאחר ההודעה של שר הביטחון, ישראל כ"ץ, שבה טען רמז ישראל מקדמת תחתית חלוקה של סיוע הומניטרי באמצעות חברות אזרחיות נאלץ כ"ץ לפרסם הודעת הבהרה לאחר שספג ביקורות ממשפחת אהל ומאנשי ימין.
הבוקר פרסם השר כ"ץ: "מדיניות ישראל בעזה, אותה מוביל הפיקוד הצה"לי בגיבוי הדרג המדיני, ברורה וחד משמעית: בראש וראשונה עשיית כל מאמץ להביא לשחרור כלל החטופים במסגרת מתווה וויטקוף, ובניית גשר להכרעת החמאס בהמשך. עצירת הסיוע ההומניטרי שפוגע בשליטת חמאס באוכלוסייה, ויצירת תשתית לחלוקה באמצעות חברות אזרחיות בהמשך. פגיעה בלתי פוסקת במחבלי חמאס ובתשתיות הטרור. פינוי האוכלוסייה מאזורי הלחימה וריכוך השטח בעוצמה אדירה מהאוויר, מהיבשה ומהים, בליווי כלים כבדים לטיפול במטענים והרס מבנים מאיימים – להגנה על הכוחות המתמרנים. שלום חיילינו הוא בעינינו המשימה הראשונה במעלה. ניקוי השטח מתשתיות טרור מעל ומתחת לקרקע, וצירוף השטח, כולל עמדות שולטות, לאזורי הביטחון של ישראל לשם הגנה על היישובים. בניגוד לעבר צה"ל לא מפנה שטחים שטוהרו ונתפסו. צה"ל יישאר באזורי הביטחון כחיץ בין האויב ליישובים בכל מציאות זמנית או קבועה בעזה – כמו בלבנון ובסוריה. עד היום התפנו מאות אלפי תושבים וצורפו עשרות אחוזים מהשטח למרחבי הביטחון. במקביל, מקודמת התוכנית למעבר מרצון לתושבי עזה. הלחץ על החמאס לביצוע העסקה כבד והמתח בינו לבין האוכלוסייה המקומית גובר. לראשונה גם הציבו המצרים כתנאי לעסקה כוללת ולסיום המלחמה את פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה".
"בפגישה ושיח עם אלוף הפיקוד, מפקדי האוגדות, המח"טים והמג"דים המובילים את המערכה בעזה בראש כוחות הסדיר והמילואים, עולה נחישות גבוהה וביטחון מוחלט בנחיצות יעדי המלחמה וביכולת לממש אותן – לשחרר את כל החטופים ולא להשאיר אויב מהסוג הזה סמוך לגבולנו. אם החמאס יתמיד בסרבנותו – הפעילות תתרחב ותעבור לשלבים הבאים. צה"ל חזק ונחוש. יש לאזרחי ישראל על מי לסמוך".
אלא שהמשפט שעסק בקידום חברות אזרחיות שיעסקו בהכנסת הסיוע ההומניטרי גרמו לסערה פוליטית ובימין ביקרו את השר כ"ץ.
גם בקרב משפחות החטופים היו מי שביקרו את הדברים ביניהם גם משפחת אהל שבנם, אלון מוחזק בשבי חמאס 557 ימים: "אלון פצוע קשה. איבד את עינו מהשבעה באוקטובר עם רסיסים בכל הגוף. התנאי היחידי להכנסת סיוע המוניטרי צריך להיות פינוי פצועים לבתי חולים. אין דין בינלאומי שמותיר להחזיק פצועים ללא פינוי לבתי חולים. דורשים שכל סיוע הומניטרי יהיה בתנאי שהפצועים יהיה בטיפול מציל חיים מחוץ לעזה".
בעקבות הביקורת נאלץ השר כ"ץ לפרסם הודעת הבהרה בה כתב: "כפי שציינתי בהודעתי, מדיניות ישראל ברורה ולא עומד להיכנס שום סיוע הומניטרי לעזה ומניעת הסיוע ההומניטרי לעזה הוא אחד מכלי הלחץ המרכזיים שמונע מהחמאס שימוש באמצעי הזה מול האוכלוסייה, בנוסף לשאר הצעדים בהם ישראל נוקטת – וחבל שיש מי שמנסה להטעות. אף אחד לא עומד במציאות הנוכחית להכניס שום סיוע הומניטרי לעזה ולא נערכים להכניס שום סיוע מסוג זה. הדגשתי כי ביחס לעתיד יש לבנות את מנגנון השימוש בחברות האזרחיות ככלי שלא יאפשר לחמאס גישה לנושא גם בעתיד".