תושב נצרת נעצר בחשד שעקץ מאות אלפי שקלים בעזרת הודעת "פישינג"

קול רגע
חדר חדשות | 04.06.25

בתום חקירה סמויה של מחלק פשיעה מקוונת במחוז צפון נעצר הבוקר תושב הצפון החשוד בגניבת מאות אלפי שקלים מלקוחות בנק מרכזי בישראל לאחר שהוציא מהם פרטים אישיים בעזרת הודעות "פישינג".

בחודשים האחרונים התנהלה ביחידת פשיעה מקוונת מחוז צפון ובסיוע יחידת הסייבר בלהב 433 חקירה סמויה שעניינה הוצאת מאות אלפי שקלים מעשרות לקוחות של בנק מרכזי בישראל.

ראשיתה של החקירה החלה עם קבלת דיווח מהבנק אודות גניבת כספים מלקוחותיו בעזרת שיטת ה"פישינג" בה שולח גורם אנונימי הודעה ללקוחות בדבר הצורך בעדכון פרטי הלקוח באתר הבנק. עם כניסת הלקוחות לקישור נפתח בפניהם אתר המתחזה להיות אתר הבנק בו נאלצים הקורבנות להזין את פרטיהם האישיים ובכך בעצם חושפים את כל פרטיהם בפני האתר המתחזה.

לאחר חשיפת הפרטים העומד מאחורי האתר ביצע העברות כספים בין חשבונות שונים, ביצע תשלום חובות של אחרים מאותם חשבונות אליהם פרץ וכן ביצע משיכות כספים מכספומטים בסכום של כ-260,000 ש"ח. מבדיקת תיעודי המשיכות השונות ניראה כיצד החשוד מבצע את המשיכות ולאחר שאכן מצליח למשוך כספים חוגג עם הכסף המזומן ומראה לכיוון המצלמות במקום "אצבע מושלשת" ואז עוזב.

עוד עולה כי באחד מהמקרים בהם הצליח החשוד לעקוץ קורבן בעזרת התחזות לבנק, פנה אליו הקורבן בהודעה וציין פניו "עקצתם משפחה שכולה מהמלחמה" והחשוד בתגובה השיב לקורבן מאותו המספר המתחזה לבנק "על ז שלי כול המשפחה"

במהלך החקירה הצליחו הגופים החוקרים לעלות על זהותו של החשוד, תושב העיר נצרת בן 27 והצליחו לקשור אותו עפ"י החשד להונאה "מוצלחת" של מעל 70 לקוחות, לניסיונות "לא מוצלחים" להונות לקוחות במעל 400 מקרים בשווי כולל של מעל 4 מיליון ש"ח וכן להוצאת פרטים של לקוחת חברת אשראי וביצוע רכישה של רחפן יוקרתי בשווי 27,000 ש"ח.

כאמור, הבוקר עם הפיכת החקירה לגלויה פשטו כוחות משטרה מהמחוז הצפוני בסיוע שוטרי יחידת הסייבר בלהב 433 על ביתו של החשוד בנצרת, עצרו אותו לחקירה ותפסו ממצאים שונים הקושרים אותו לחשדות ובנוסף עצרו שני חשודים נוספים הנקשרים למעשים. בהתאם לממצאי החקירה צפויה המשטרה להביא את השלושה לדיון בעניינם בבית משפט השלום בטבריה.

רס"ר שירה אזולאי- חוקרת במחלק פשיעה מקוונת במחוז צפון: "אני קוראת לאזרחים שלא להזין פרטי משתמש וסיסמא בהודעות שקיבלתם מגופים פיננסים, גם אם ההודעה נראית לכם לגיטימית. במידה ומתקבלת הודעה מגוף כלשהו, יש לפנות באופן ישיר לאתר או האפליקציה של המוסד הפיננסי ולא להזין פרטים בתוך קישור בהודעה שהתקבלה. בכל מקרה אם וכאשר מתקבל במכשיר הסלולרי של אדם קוד אימות, אין להעביר אותו לאף גורם. לסיום, אני ממליצה לציבור לעקוב אחר הפעילות בכרטיסי האשראי והבנק באופן קבוע ולדווח על כל פעילות חשודה"