הובא למנוחות השף יזהר סהר שהוביל את מסעדת רוטנברג בעמק המעיינות

חיים הכט | מדברים ברדיו | 24.02.25


עצוב: הובא למנוחות השף יזהר סהר שהוביל את מסעדת רוטנברג בעמק המעיינות. הוא נפטר לאחר מאבק במחלה קשה.

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק חוקר את ההיסטוריה של התזונה ספד לו בתוכנית "מדברים ברדיו": "פגשתי את יזהר כשחייתי בעמק ונחשפתי למסעדה קצת אחרי שחזרנו מירדן ויזהר ומאז הפכנו לחברים. מה שהמשפחה יצרה זה הרבה יותר ממסעדה, הם חיברו את היצרנים והלקוחות, זה מקום שהרגיש כמו בית. גם באוכל שטועמים יש את הטעמים של העמק והאדמה, הם רצו לתת את טעם המקומי".

"יזהר היה איש של מילים, היו לנו המון דיונים מדהימים, ליקטנו ביחד צמחי בר, וראיתי את גינת הירק שלו מתפתחת לאורך השנים שמחתי מאוד לבקר וזאת הייתה חוויה מדהימה".

מסעדת רוטנברג נפתחה לפני יותר מעשור ליד קיבוץ גשר: "הוא שמח ונהנה אבל לדעתי הדבר הכי חשוב לו זה הקהילה שנוצרה סביב המסעדה. אני זכיתי להיות איתו בימים האחרונים. הוא עבד עד לרגע שהוא כבר לא יכל לעבוד, רצה להיות חלק מהמסעדה".