העוגה המיוחדת של פולינה
המצרכים:
6 ביצים L
1 כוס דבש
1 כוס סוכר
1 כוס קפה שחור (ללא סוכר)
½ כוס שמן
3 כפות קוניאק
1 כפית קינמון
½ כפית ציפון טחונה
¼ כפית זנגביל טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
½ 3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
½ כוס אגוזים קצוצים
¼ כוס שקדים
אפן הכנה:
לחמם את תנור האפייה ל- ℃ 160
להפריד את הביצים ולשים את החלמונים בקערה. להוסיף את הדבש, הקפה (כשהוא פושר) ,השמן והקוניאק ולבחוש היטב בכף עץ או במטרפה.
להוסיף את התבלינים וליבחוש שוב עד שהתערובת תהיה אחידה.
לנפות את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה, ולהוסיף בבחישה לתערובת. להוסיף את האגוזים ולבחוש. להקציף את החלבונים עם הסוכר עד שיתקבל קצף יציב ולהוסיף בעדינות לתערובת. לקפל אותו לתוכה בתנועות רחבות במרית גמישה או במטרפה.
לצקת את התערובת לתבנית אפייה או לסיר בקיבולת 6 ל', שמשומן ומרופד מראש גם בתחתית וגם בצדדים בנייר אפייה גם משומנים. לחתוך את השקדים לאורכם ולסדר מעל העוגה שגם את זה אני עושה מראש לפני הכנת העוגה
לאפות במרכז התנור בחום בינוני נמוך ℃ 160 במשך שעה. כדי לבדוק אם העוגה מוכנה לנעוץ במרכז קיסם עץ-אם הוא יוצא יבש סימן שהעוגה מוכנה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לכסות אותה בעודה בתבנית בנייר אפייה. זה משפר את טעמה. אני מכסה אותה בנייר אפייה גם מתחת לפעמון