לביבות קולרבי ושיבולת שועל

המצרכים:
3 קולרבי בינוניים
1 זוקיני או קישוא קטן
1 בצל בינוני
1 לוף (חתיכה באורך 10 ס"מ מהחלק הירוק)
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
חופן שמיר
4 ביצים L (או 3 XL)
1 כף שמן
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 — ½1 כוסות שיבולת שועל
שמן לטיגון

אופן הכנה:
מקלפים את הירקות ורוחצים את הירק. מגררים על פומפיה גסה את הקולרבי והזוקיני או הקישוא ( אני השתמשתי במעבד מזון) ומעבירים לקערה גדולה. לא סוחטים את הנוזלים מפני שיש בהם ויטמינים ומינרלים ורצוי להשתמש בהם. שמים למעבד מזון את הירק, את הבצל חתך לחתיכות, את הלוף חתוך לחתיכות, ביצים, השמן, אבקת מרק עוף, הפלפל והמלח. מרסקים את הכל לקבלת בלילה ומוזגים את הבלילה על הירקות שבקערה. מערבבים את הכל היטב ומוסיפים את השיבולת שועל בהדרגה תוך ערבוב עד שמקבלים עיסה שכמעט אין בה נוזלים. משהים את העיסה למשך 30 דקות כדי שהנוזלים יספגו על ידי השיבולת שועל, שלמעשה משמשת במקום קמח.
מוזגים שמן למחבת עד לגובה ½ ס"מ, מחממים אותו היטב ובעזרת כף גדולה מניחים לביבות. מטגנים עד שצד אחד מזהיב יפה והופכים לצד שיני. את הלביבות המוכנות מניחים על נייר סופג. אפשר לאפות את הלביבות בתנור. לשם כך שמים נייר אפייה על גבי התבנית ומשמנים אותו היטב. מניחים בכף גדולה את הלביבות ומתיזים עליהם שמן או מברישים אותם בשמן. אופים אותם בתנור שחומם מראש ל– 190° במשך 20 דקות צד אחד, הופכים ואופים עוד 10– 15 דקות את הצד השיני או עד הזהבה רצויה.
בתמונה צנצנת של שיבולת שועל הייתה מלאה לפני שמזגתי ממנה את התוכן שלה על בלילת הקולרבי.