10:00
סלמון מעושן תוצרת בית של סוני
מתכון:
700 גרם סלמון, 6 כפות מלח גס, 6 כפות סוכר, תבלינים, זרעי כוסברה, טימין, גרידת לימון ועוד תבלינים לטעמכם צילי חריף.
לרפד תבנית במחצית התערובת, לשטוף את הדג ולייבש היטב. להניח את הדג על צד העור לפזר מעל את המחצית השניה של התערובת לכסות בניילון נצמד כפול צמוד לדג, מניחים משקולת, אני הנחתי קופסאות שימורים, מכניסים למקרר ל-24 שעות.
לאחר 24 שעות שוטפים את הדג היטב מייבשים בנייר סופג, שוטפים את התבנית ומייבשים.
מניחים מגבת נקיה, רצוי ללא ריח של מרכך, חצי בתבנית, מעל מניחים את הדג ומכסים בחצי השני של המגבת. מכניסים למקרר ל-6 שעות נוספות.
בסוף פורסים פרוסות אלוכסוניות דקות ללא העור. מסדרים בקופסא.
בתאבון.
(מחצית הקפאתי מקווה שיצא טוב גם אחרי ההקפאה)