"צריך לחקור את האירועים גם בפן הפלילי, אם בכירים שהתרשלו בתפקידם הם צריכים להיחקר תחת אזהרה"

בשבוע שבו פורסמו התחקירים הצבאיים על מחדלי ה-07.10 קורא השר לשעבר יזהר שי, שאיבד את בנו סמ"ר ירון אורי שי, בקרב בכרם שלום – לכל מי שדבקה בו אחריות לקחת אחריות ולהתפטר מתפקידו.
בראיון לעמי כברי ואביטל גונן בתוכנית "הבוקר השישי" אומר שי כי יש לחקור חלק מהעורבים במחדל גם בפן הפלילי: "צפינו בתחקיר המטלטל והלב שלי ושל אשתי נקרע על גבורת הלוחמים שהיו בצומת קבלת החלטות קריטית של חיים ומוות בכל רגע ורגע כשהם ננטשו על ידי צה"ל הגדול. ירון שלנו היה אחד משלושה שעצר את מחבלי הנוחבה מלהיכנס לכרם שלום ובזכותם לא היה שם טבח. זה היה קרב של מעטים מול המוני מרצחים עם דם בעיניים".
"יש צורך לא רק בלקיחת אחריות. יש מקומות שאנשים טעו אסטרטגית אבל יש אנשים שלכאורה מעלו בתפקידם והתרשלו והמקרים האלה צועקים כי הם הובילו למותם של עשרות אנשים. צריך לחקור את האירועים האלה גם בפן הפלילי כי אם לכאורה יש אנשים בכירים שהתרשלו בתפקידם הם צריכים להיחקר תחת אזהרה. אם יימצא שהם לא מילאו את תפקידם הם צריכים להיענש על כך שחיילים נהרגו. מי שהתרשל שייחקר ואם יש צורך שייענש במלוא החומרה".

על רקע תהליך הדחת היועצת המשפטית, גלי בהרב-מיארה שבו פתח שר המשפטים יריב לוין, הודיע השר לשעבר, יזהר שי על הסרת תמיכתו בהצעת הפשרה שגיבש יחד עם תת אלוף במיל' דדי שמחי במחלוקת סביב ההפיכה המשטרית.
"הדבר הכי נוח זה לשבת בצד ולכתוב פוסטים והרבה עושים את זה, אבל דדי שמחי ואני הרגשנו שאנחנו יכולים לעשות יותר. ראינו את הדברים מתקדמים להתנגשות נוספת ואמרנו שאנחנו מכירים אנשים וניכנס כדי לגשר. התחלנו מסע ארוך ומצאנו שיש שביל של פשרה שאפשר לרקום אותו אם יש רצון טוב. היה רצון טוב כזה אבל לצערנו הרצון הזה פגש כוחות שאי אפשר היה להתגבר עליהם. היה צריך להסדיר את הפרשה בין שר המשפטים לנשיא בית המשפט העליון וכשזה לא קרה הניסיון שלנו נתקל בקרחון".
על הטענות של שרי הממשלה שהם מתקשים לעבוד עם היועצת המשפטית אמר שי כי מדובר בפרופגנדה: "זאת פרופגנדה של שרי הממשלה שלא מקבלים את העובדה שיש יועצת משפטית שמגנה על הממשלה לא לעשות שטויות. הסיבה שהם הולכים על הראש שלה זה כי היא לא מאפשרת את העובדה המוטרפת של חוק ההשתמטות ומתעקשת על חוק השיוויון בנטל. הנושא השני זה הכספים הקולאליציונים והמנהל התיקין, הם לא מסוגלים לסבול שהם לא יכולים למנות את המקורב ההוא או האחר".
על השר גדעון סער שמינה את בהרב-מיארה וכעת מיישר קו עם הממשלה ופועל לפטרה אמר: "סער קיבל החלטה אסטרטגית ציניקנית. מערכת ההחלטות שלו מתחילה במקום שהוא רוצה לשים את עצמו פוליטית ולא ערכית. למרבה הצער סער היה יכול להיות שר שפוי וממתן אבל הוא שם הכל בצד לטובת המטרה שלו להצליח בפריימריז בליכוד".