עוגת תפוחים וקצפת לראש השנה של אסתר דגן

המתכון של אסתר דגן לעוגת תפוחים וקצפת לראש השנה

בצק פריך:

  1. 1 כוס קמח (כוס מידה)
  2. 50 גר' סוכר
  3. 100 גר' חמאה מומסת חלקית
  4. 1 ביצה
  5. 1 כף גדושה ריבה, 1 כף מים חמים – (מערבבים בכלי נפרד)

מילוי:

  1. 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות (כ 10 תפוחים)
  2. 70 גר' סוכר כולל 1 שקית סוכר וניל
  3. 2 לימונים

קצפת:

  1. שני מיכלים שמנת מתוקה 250 גר' כל אחד
  2. 70 גר' סוכר
  3. 25 גר' אינסטנט פודינג וניל

הכנה

הבצק: (אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר או בפריזר, בכלי סגור)

  1. מערבבים קמח+סוכר
  2. מערבבים בקערה בינונית חמאה מומסת + ביצה
  3. מעבירים את תערובת הקמח והסוכר לקערת החמאה והביצה
  4. מערבבים חזק עד להיווצרות בצק רך
  5. סוגרים בניילון נצמד, ומכניסים לחצי שעה למקרר
  6. מכינים תבנית + נייר אפיה גזור לתחתית
  7. מורחים מעט שמן על הנייר
  8. מוציאים את הבצק  מהמקרר
  9. לשים ביד לעיגול בגודל רצפת התבנית, ומניחים בתבנית כך שיכסה את כל התבנית
  10. מכניסים לתנור או טוסטר אובן מחומם 180 מעלות
  11. במדף הכי נמוך, עד שהבצק זהוב. מוציאים
  12. כאשר מתקרר מעט, מוציאים בזהירות את נייר האפייה,
  13. לא נורא אם הבצק מתפורר מעט בתבנית
  14. מערבבים את הריבה עם המים הפושרים, ומורחים על הבצק האפוי
  15. (הריבה גורמת לבצק ל "היסגר", כך שהתפוחים המבושלים לא ירטיבו אותו והוא ישאר פריך)

בישול התפוחים:

  1. מקלפים את התפוחים ומשרים בכלי עם מים + 1 לימון סחוט כדי שלא ישחירו
  2. מחלקים כל תפוח ל 8  פלחים (בעזרת מכשיר או ידני)
  3. חותכים כל פלח ל 3-4 קוביות
  4. מכניסים לסיר על אש קטנה (ללא מים, התפוחים מפרישים נוזלים)
  5. מוסיפים סוכר ו1 לימון סחוט ומערבבים מידי פעם
  6. לוקח בערך כשעה עד שהתפוחים מתרככים
  7. כעבור שעה, התפוחים כמעט כולם נעשים רכים.
  8. חלק מהתפוחים קצת קשים וזה בסדר
  9. (נוצרת עיסה שאפשר לנגוס ממנה, ולא מחית תפוחים)
  10. מכבים אש ונותנים לתפוחים להתקרר

קצפת:

  1. מקציפים שמנת מתוקה
  2. מערבבים סוכר ואינסטנט פודינג ומוסיפים לשמנת לאט
  3. מקציפים עד לקבלת קצפת מוצקה

הרכבת העוגה:

  1. מעבירים את תערובת התפוחים שהתקררה, אל הבצק
  2. (אם יש יותר מדי נוזלים, אז מסננים קודם)
  3. מורחים מעל את הקצפת,
  4. שומרים במקרר עד להגשה

בתיאבון