"לא רוצים מלחמה אך אם נגיע למצב שאנחנו צריכים לבסס פה ביטחון – לא נהסס"
לאחר הביקורת השר גלנט לראשי רשויות: "יש אפשרות שנגיע להסכמה עם חיזבאללה בתיווך גורמים בינלאומיים. לא רוצים מלחמה אך אם נגיע למצב שאנחנו צריכים לבסס פה ביטחון – לא נהסס".
שבוע וחצי אחרי הביקור של שר הביטחון בצפון והסערה שעוררו דבריו שוב הגיע השר גלנט לפגישה עם ראשי הרשויות. כזכור בביקורו הקודם אמר השר: "הלוחמים מבצעים עבודה מצוינת. התוצאה היא פגיעה והריגה של למעלה מ-100 מחבלי חיזבאללה, השמדה של עשרות רבות של עמדות תצפית, מחסנים, בונקרים ומפקדות והסגה של כוחות חיזבאללה מגזרת החזית, אחורה אל עומק השטח. התוצאות האלה הן תוצאות מאוד מרשימות. החיבור של כל ההישגים הטקטיים האלה יתורגם למצב שונה, שיאפשר בהמשך את חזרתם של התושבים בתנאים אחרים לגמרי מכפי שפתחנו את המערכה הזו".
דבריו אלה הובילו לזעם בקרב ראשי רשויות שטענו שחיזבאללה לא מורתע והתושבים לא ישובו לצפון עד שכוחות רדואן לא יעברו את קו נהר הליטני.
ובפגישה היום בה נכחו עשרות ראשי מועצות סקר השר גלנט את הפעולות הצבאיות שמתבצעות במרחב הצפון נגד התוקפנות של החיזבאללה, והבהיר את דבריו הקודמים כשהפעם היה נחרץ ואמר שהוא מחויב לשינוי המצב הביטחוני באזור, למען חזרת התושבים לביתם בבטחה.
״כאשר נשלים את הליך הלחימה בעזה, נהיה במציאות אחרת בה המאמץ הצבאי יופנה בעיקר לצפון, מפני שהפרופורציה בין חיזבאללה לחמאס ידועה לנו. אנחנו נחזיר את התושבים לבתים שלהם רק כאשר ייווצרו תנאים לעשות את זה ונהיה בטוחים שאנחנו יכולים לתת להם הגנה, שתהיה בנויה על היקף אחר של כוחות. איפה שהיה גדוד, תהיה חטיבה, יהיה מיגון אחר, יהיו מרכיבי ביטחון אחרים, תהיה תפיסת הגנה כוללת עם סד"כ אחר ועם נוכחות אחרת".
קרא עוד
- "אמרתי לרמטכ"ל שאם הייתי יכול הייתי מקים פה כוח וגנר, אם צריך לירות על כל רכב חיזבאללה שמתצפת – נעשה את זה"
- "אולי האירוע הזה גדול על שר הביטחון, אם כן שיניח את המפתחות, שלא יעשה לנו פה עוטף עזה ב'"
"לחיזבאללה יש למעלה ממאה הרוגים ופגיעות מאד משמעותיות בעמדות תצפית, מפקדות ובמחסני אמל"ח, את הדבר הזה אנחנו נבסס לכדי משהו שהוא הבנה והרחבה אופרטיבית של הגזרה, ככה שיהיה ברור שבשטח קו המגע אין איומים – לא בירי נ"ט לא בנוכחות על הגבול ובטח לא בכוחות שיכולים לפשוט לתוך שטח מדינת ישראל מקרוב. ככל שנצליח בהישג בעזה הדברים יהיו יותר ברורים כאן. כל בן אדם בלבנון יכול לקחת את המפה, את התצלום אוויר של עזה, לשים אותו על התצלום אוויר של ביירות ולשאול את עצמו אם זה מה שהוא רוצה שיקרה שם. ככל שנגיע להישג יותר ברור זה יהיה ברור גם".
"ישנה אפשרות אחת שנגיע להסכמה שונה, שיכולה להיות דומה להסכם 1701, בתיווך של גורמים בינלאומיים. יכבדו את הנוכחות שלנו, את הקיום שלנו ואת הביטחון שלנו ואנחנו נכבד את הצד השני. האפשרות השנייה היא שאנחנו נאלץ לעשות את הדבר הזה בכוח. אנחנו לא רוצים מלחמה, אך אם נגיע למצב שאנחנו צריכים לבסס פה ביטחון אנחנו לא נהסס – כמו שלא היססנו בדרום"
עוד בפגישה שר הביטחון קיבל סקירה על הפעילות האווירית, הימית והקרקעית המתבצעת להגנה על היישובים ולהתקפה כנגד חיזבאללה. השר גלנט שוחח עם הלוחמים והמפקדים במילואים, והביע את הערכתו על תרומתם המשמעותית. שר הביטחון התחייב בפני הלוחמים כי יפעל להרחבת היקף ההטבות הניתן למשרתי המילואים.
עוד בביקורו היום בגבול הצפון, שר הביטחון נפגש עם לוחמי מילואים ושוחח עימם על פעילותם המבצעית במרחב. השר גלנט שמע את הקשיים השונים של לוחמי המילואים והדגיש את מחויבותו עבור הרחבת ההטבות ושיפור התנאים הכלכליים והאזרחיים עבורם. "מערכת הביטחון מאוד מעריכה את מה שאנשי המילואים עושים. גם את המחויבות, גם את הביצוע וגם את ההתמדה במצב הממושך הזה. ומצד שני, במציאות הזאת דבר ראשון שצריך לדאוג לו זה לזה שכוחות המילואים יהיה להם את הכוח להמשיך".לאחר מכן התייחס שוב למצב בצפון ואמר: "אנחנו נגיע לתהליך הסכמי, כתוצאה מזה שחיזבאללה יבין מה קורה פה ויש לו זיכרון טוב מאד עם מה קורה בעזה, כשהוא רואה את התמונה של עזה, הוא מבין שאפשר לעשות את אותה תמונה בביירות, התמונה היא ברורה לו, זאת אפשרות אחת שהיא אפשרות המועדפת. האפשרות השנייה, אני חושש שחיזבאללה רוצה להגיע אליה, זה אפשרות מלחמתית, ללכת ולהילחם בנו ולדרדר את המצב, זה ייבחן כאשר התושבים יגיעו אחרי שניתן להם את התנאים המתאימים, אם הוא ילך על האפשרות הזאת, אתם צריכים לתת את הגיבוי. לזה צריכים להיות מוכנים".